S respektem k okolní krajině a na pozadí s hedvábnou zelení golfového hřiště v Sokolově buduje SUAS GROUP a Sokolovská uhelná nový Hotel Marshall, který nabídne vysokou úroveň služeb nejen pro golfisty.

Hotel Marshall web

 

Výstavba nového hotelu tak významně rozšíří kvalitní ubytovací kapacity na Sokolovsku splňující náročné požadavky hotelových hostů z ČR i blízkého Německa.

Skupina stavebních firem pod vedením společnosti SUAS Solutions, která je součástí skupiny SUAS GROUP, začala se zemními pracemi začátkem února 2024. „Každý rok jezdí na naše golfové hřiště řada golfistů, kteří by tady rádi zůstali delší dobu, ale ubytovací kapacity v místě pro ně byly nedostupné. Z toho důvodu jsme začali rozvíjet myšlenku výstavby hotelu v těsné blízkosti hřiště. Chtěli bychom služby hotelu nabídnout ale i dalším sportovcům, například sportovním týmům pro jejich pobyty spojené s tréninkovými aktivitami, pro turisty, přijíždějící do Karlovarského kraje. Skvělé zázemí bude mít hotel připravené i pro akce, jako jsou svatby, vánoční a firemní večírky, oborové semináře a mítinky. Nedaleko golfového hřiště je také areál koupaliště Michal, takže v létě mohou hoteloví hosté odpočívat u jezera vyhlášeného křišťálově čistou vodou. Spolu s hotelem Romania, jenž máme v Karlových Varech, a s hotelem Windsor v Lázních III, který jsme nedávno pořídili do majetku, vytváříme skupinu SUAS Hotels. Ta prováže své aktivity a hostům nabídne relax i komfort v lázeňském městě i v Sokolově,“ uvádí Barbora Štěpánková, členka představenstva Golf Sokolov a. s.

První fáze prací na stavbě hotelu, která začala realizací speciálních pilot, skončí již v březnu. Následně začne budování svislých a vodorovných nosných konstrukcí. V druhé polovině roku 2024 se bude pracovat na vnitřním zdivu a technickém zařízení budovy. „Hotel bude vytápěn tepelnými čerpadly a zajímavě bude řešeno uložení otopné a chladicí soustavy do stropních desek. V pokojích se počítá se smart systémem LOXONE, který bude řídit chytrý přístup do místností, vytápění, osvětlení a ozvučení tak, aby to zásadně přispělo k úsporám energií. Plánujeme i menší fotovoltaiku na střeše a využití dešťové vody pro zavlažování zeleně v okolí hotelu,“ popisuje udržitelný provoz hotelu Kamil Mazánek, který výstavbu kontroluje z pozice technického dozoru stavebníka. Aby budova přirozeně splynula s okolní přírodou na rekultivovaném území, použijí se na obkladech fasády výhradně přírodní materiály. Třípatrový hotel s bezbariérovým přístupem bude mít 36 dvoulůžkových pokojů s možností přistýlky a jeho zastavěná plocha bude činit cca 800 metrů čtverečních. Dva pokoje přitom budou přizpůsobené potřebám hendikepovaných klientů. Samozřejmostí se stane propojení s restaurací Marshall, která je už dnes vyhledávaným cílem díky rozmanité kuchyni a příjemné atmosféře. U hotelu vznikne 33 nových parkovacích míst včetně nabíjecích stanic.

„Naši hosté budou zřejmě většinou sportovně založení lidé, kteří si určitě po aktivním pohybu rádi odpočinou ve vnitřním a venkovním wellness, kde nebude chybět Kneippův chodník, dvě masážní lůžka a sauna. Wellness zónu navíc chceme otevřít i pro veřejnost především ze Sokolova a okolních obcí,“ dodává Barbora Štěpánková. 

Stavba hotelu skončí v létě 2025. „Realizujeme další z připravovaných akcí, které máme v našem investičním plánu. Budeme se jej snažit naplňovat i přesto, že aktuálně musíme řešit rizika ztrát z provozu uhelné energetiky, zatím nejasnou energetickou koncepci státu zejména ve vztahu k řešení odklonu od uhlí – a z toho plynoucí úsporná opatření napříč skupinou,“ vysvětluje Pavel Tomek, předseda dozorčí rady skupiny SUAS GROUP a Sokolovská uhelná. 

Společně se stále bohatší nabídkou kempu a koupaliště Michal vytvoří hotel unikátní prostor pro aktivní trávení volného času i odpočinek v regionu. Pomůže zvýšit atraktivitu Sokolovska pro turisty a hosty nejen z ČR. Rozvoj kvalitních ubytovacích, stravovacích a rekreačních služeb přispěje k ekonomickému růstu oblasti a zlepšení kvality života místních obyvatel.