Společně s hotelem Romania, který rovněž patří do portfolia skupiny, budou od nynějška Lázně III, jejichž součástí je Windsor Spa Hotel, spolupracovat na rozvoji hotelových, kongresových i lázeňských služeb.

IMG 5299

 

Prestižní kvalita lázeňské péče, nabídka rozmanitých hotelových služeb, rozvoj kongresových a jiných kulturně společenských aktivit pro zvýšení návštěvnosti našeho regionu jak pro lázeňské hosty, tak i pro další návštěvníky – taková je vize skupiny SUAS GROUP, která se stala vlastníkem jednoho ze skvostů přímo v lázeňském srdci Karlových Varů – komplexu Lázně III, jehož součástí je Windsor Spa Hotel. Společně s hotelem Romania, který rovněž patří do portfolia skupiny, budou od nynějška obě zařízení spolupracovat na tom, aby poskytovala profesionální servis všem hostům.

„Lázeňství patří vedle tradičních průmyslových odvětví k pilířům, na kterých historicky stojí celý Karlovarský kraj. Region nyní prochází transformací a cestovní ruch ve všech podobách bude hrát v budoucnu vedle průmyslu stále klíčovou roli, a to nejen v Karlových Varech, ale věříme, že též na Sokolovsku. Proto se i naše skupina jako jeden z největších zaměstnavatelů a aktérů, kteří se podílejí na přeměně kraje, snaží o udržení provozu lázní a věhlasu lázeňské péče. Hned na začátku naší spolupráce jsme se sešli se zaměstnanci hotelu Windsor a ujistili jsme je, že hotel zůstává v rukou regionální firmy, jejíž vedení pochází z našeho kraje. Nikdo se nemusí obávat pracovní změny, naopak celý tým se zapojí ve spolupráci s Romanií na rozšíření ubytovací kapacity a služeb v Karlových Varech,“ vysvětlil Pavel Tomek, předseda dozorčí rady společnosti Sokolovská uhelná a SUAS GROUP. Připomněl také, že skupina připravuje projektovou dokumentaci k výstavbě hotelu u golfového areálu v Sokolově. „Dokážeme si představit, že zpestříme nabídku pro lázeňské hosty o balíček spojený s golfem, kulturními a sportovními akcemi na koupališti Michal či v nedalekém Lokti.“ 

Generální manažerkou Windsor Spa Hotelu se stala Sylva Brouková, pod jejímž vedením se mimo jiné dostal karlovarský hotel Quisisana Palace mezi nejlepší malé butikové hotely světa, působila i v populárním Resortu Svatá Kateřina na Vysočině a v zahraničních hotelech. „Jsem velice potěšena, že mě skupina Sokolovská uhelná a SUAS GROUP oslovila ke spolupráci. Těším se na to, že s týmem zkušených a aktivních lidí ve Windsor Spa Hotelu budeme tvořit budoucnost tohoto komplexu a společně s Romanií se posuneme směrem k ještě vyšší kvalitě služeb,“ poznamenala Sylva Brouková.

Do budoucna by se mohly propojit plány akcí v Lázních III s programem nově otevřených Císařských lázní, které vlastní Karlovarský kraj. „Císařské lázně chtějí ukázat nejen novou podobu noblesní památky v samotném srdci lázeňského města, ale především bychom je rádi zaplnili lidmi a vrátili do budovy život. Už nyní zveme na prohlídky a na všechny akce, jako jsou koncerty, výstavy, ale i konferenční a kongresové aktivity. A právě tady vidíme možnost využít také prostory Lázní III, které nabízejí potřebné zázemí pro akce tohoto druhu,“ vysvětlil Patrik Pizinger, krajský radní pro oblast regionálního rozvoje.

Budova Lázní III byla postavena ve stylu raného historismu mezi lety 1864 a 1866 za dnešní Mlýnskou kolonádou v lázeňském centru Karlových Varů. Slavnostní otevření nového lázeňského domu, známého jako Lázně III, se uskutečnilo 10. září 1866. V době svého dokončení poskytovala nová lázeňská budova nejmodernější balneologické procedury a fungovala také jako hudební centrum. Budova lázní i v současnosti slouží nejen k tradiční lázeňské léčbě doplněné o moderní balneologické postupy, ale také jako významné kulturní a společenské centrum.