Od začátku roku 2023 pokračuje společnost SUAS Commodities, která je součástí společnosti Sokolovská uhelná, ve svém záměru pomoci veřejnému sektoru při řešení přiměřených nákladů na energie. 

63ea4899651ac1bf5bf566c2 banik1

 

Pomoc skupiny se týká například měst Karlovy Vary a Sokolov a jejich příspěvkových organizací. SUAS Commodities v současnosti dodává zákazníkům do téměř 1 600 odběrných míst elektřinu v objemu cca 96 000 MWh. Ve srovnání s rokem 2022 jde o trojnásobek.

Společnost SUAS Commodities (dříve T-WATT) byla založena v roce 2014 a předloni se stala součástí společnosti Sokolovská uhelná. Její původní zaměření na velkoobchod s elektřinou se v roce 2021 rozšířilo o prodej elektřiny koncovým odběratelům. „Kromě zákazníků, kteří tradičně odebírají elektřinu na území lokální distribuční soustavy SUAS Distribuční, jsme na podzim roku 2021 zahájili dodávky i zákazníkům na celém území republiky. Hlavním impulzem pro toto rozhodnutí byl tehdejší vývoj na trhu. V důsledku podcenění obchodních rizik tehdy skončila obchodní činnost řada dodavatelů, z nichž největší byla skupina Bohemia Energy. Jejich zákazníci se dostali do režimu dodavatele poslední instance, což znamenalo první neočekávaný nárůst nákladů na energie. Zároveň tato doba přinesla příležitost pro vytvoření zákaznického portfolia novým subjektům na trhu včetně SUAS Commodities,“ vysvětluje Martin Vorel, který ve společnosti odpovídá za zákaznický segment.


V roce 2022 se činnost SUAS Commodities ve velké míře zaměřila na pomoc municipalitám. „Zúčastnili jsme se několika veřejných zakázek pro města a další veřejné instituce v Karlovarském kraji. V červnu jsme splnili podmínky pro obchod s elektřinou na Českomoravské komoditní burze Kladno, kde jsme získali řadu zákazníků, jako jsou města Karlovy Vary a Sokolov, jejich školská, sportovní a kulturní zařízení včetně karlovarské KV Areny a sokolovského zimního stadionu. Za zmínku stojí i dodávka elektrické energie pro veřejné osvětlení,“ dodává Vorel.

Společnost SUAS Commodities disponuje týmem vysoce kvalifikovaných manažerů s bohatými zkušenostmi s obchodováním na energetických trzích a s dodávkami elektřiny a plynu zákazníkům. Zkušenosti a znalosti manažerů jsou využívány v rámci poradenské a konzultační činnosti, která je kromě dodávek elektřiny zákazníkům další z aktivit společnosti. Hlavním cílem letošního roku je pro SUAS Commodities poskytnout všem zákazníkům kromě dodávky elektřiny také kvalitní zákaznický servis.

Foto k článku: https://www.facebook.com/hcsokolov