Skvělý hudební zážitek a možnost přispět na dobrou věc nabídne Benefiční den Nadačního fondu Františka Štěpánka, který nese podtitul „Pomáháme Nelince“.

Akce na pomoc malé Nelince se uskuteční 24. února 2024 od 18 hodin v Alfa Klubu Sokolov. 

Účastníci se mohou těšit na taneční skupinu Beat Generation, slam poetry v podání MC Matheuse nebo na program sokolovské pobočky Denního centra Mateřídouška. Vystoupí žáci ZUŠ Sokolov, zpěvačka Lucie Večeřová, která zpívala s takovými interprety, jakými jsou Dasha nebo David Deyl. Fanoušci zpěváka Jaroslava Oláha si mohou společně zazpívat jeho hity z alba, které pokřtil před Vánoci v Sokolově, pražský křest pak proběhne v druhém únorovém týdnu v Rock Café. A chybět nebude ani tombola. „Je to v podstatě první samostatná akce našeho nadačního fondu, která má jeden zásadní cíl, přispět Nelince z Toužimi, která se narodila s vážným postižením a potřebuje speciální zdravotní péči, rehabilitace a terapii. Tahle pětiletá bojovnice si rozhodně zaslouží naši pozornost a pomoc. Program benefičního dne jsme sestavili tak, aby oslovil široké publikum, a jsme moc rádi, že se v něm představí i naše partnerské centrum Mateřídouška,“ vysvětlila Barbora Štěpánková ze správní rady nadačního fondu. 

Vstupné na akci bude činit 150 korun, i s možností vyhrát v tombole pak bude vstupné 250 korun. Celý výtěžek půjde právě na pomoc Nelince.

 

Nelinka

5 let, Toužim

Nelinka se narodila po prodělané cytomegalovirové infekci v době těhotenství její matky. Před narozením dostala zánět jater, zánět ledvin a zánět mozku. Následky jsou bohužel velice vážné. Nelinka má diagnostikovanou dětskou mozkovou obrnu, mikrocefalii, spasticitu všech končetin, kortikální vadu zrakových nervů, epilepsii Westův syndrom. Nelinka nechodí a je plně závislá na pomoci druhých. Nelinka od svého půl roku pravidelně dvakrát týdně rehabilituje v Plzni v Centru na Dvorku, dále podstupuje až čtyřikrát ročně intenzivní rehabilitaci Therasuit v Centru Hájek. Veškeré rehabilitace jsou velmi nákladné, rodina musí navíc řešit dojíždění k lékařům, na jednotlivé výkony i do lázní.

Vybrané finance budou rodinou použity pro cestovní náklady, rehabilitační pomůcky a další nezbytné věci, které Nelince usnadní život.

 

NF Benefice Alfa unor 2024 web