Celkem 400 metrů zastaralého parovodu a kondenzátního potrubí v uplynulých měsících vyměnili pracovníci SUAS Technology ve spolupráci se SUAS Stavební v Husových sadech v Sokolově. 

 Husovy sady

 

Starý parovod nahradilo nové moderní předizolované potrubí, které zajistí bezproblémové dodávky tepla pro sokolovské domácnosti. Nedořešený zatím zůstal povrch komunikace nad potrubím, který se dokončuje v těchto týdnech.

„Původně se počítalo s tím, že povrch komunikace bude opět jen asfaltový. Město se ale rozhodlo, že by se do prostor Husových sadů lépe hodila zámková dlažba a projekt oprav se tak změnil a rozšířil. Sice to znamená zdržení v dokončení komunikace, ale zámková dlažba je do areálu sadů vhodnější než původní asfalt,“ vysvětlil Zdeněk Kaplan, jednatel společnosti SUAS Teplárenská. Pokládka dlažby bude hotova v polovině listopadu, kompletně se počítá s ukončením prací a úprav travnatých ploch do konce příštího měsíce.

V současnosti v místě oprav probíhá zároveň výměna potrubní trasy pro budovu bývalé hygienické stanice. Jde o objekt, který město nedávno získalo do svého vlastnictví a v němž je umístěna nově zrekonstruovaná výměníková stanice. Z ní půjde teplo nejen do uvedené budovy, ale i do nově opraveného bytového domu v ulici Chelčického.