Nadšení organizátorů ze spolku Živé Sokolovsko se i letos propojilo s ochotou firmy poskytnout prostor pro závodníky, kteří se svými psími parťáky i bez nich absolvovali letošní triatlon i překážkový běh. 

 zvody web

 

Obě akce se uskutečnily na konci července letošního roku a účastnily se jich stovky závodníků. Nejprve to byl závod ze seriálu Dirty Dog Challenge, který má podtitul Water Dog Game 2023. Akce na území Jižního lomu v Sokolově vedla do okolí jezera Medard a přilákala na start více než 200 závodníků se psy i bez nich. 

„Seriál Dirty Dog Challenge vznikl jako rozšíření prvotního závodu Mud Dog Race na trati oblíbené sokolovské akce "Bahňák". Chtěli jsme umožnit i běžcům se psy, aby mohli absolvovat podobný závod. Na start prvního ročníku se ale přihlásilo přes 200 závodníků z celé ČR, a tak jsme se rozhodli připravit celý seriál,“ vysvětlila Iveta Müllerová, která spolek Živé Sokolovsko založila.

Aktuálně seriál Dirty Dog Challenge čítá 5 překážkových závodů, 4 částečně na pozemcích Sokolovské uhelné, Sokolova a Dolního Rychnova, dále jeden zimní na sjezdovce v Kraslicich. „Závody si každým rokem získávají nové závodníky a věříme, že se povede najít nové místo pro jejich pořádání i v roce 2024. Vážíme si podpory Sokolovské uhelné a možností pořádat naše akce na jejích pozemcích,“ dodala Iveta Müllerová. S výsledky závodů se mohou zájemci seznámit na internetové stránce: www.dirtydogchallenge.com. Další takový závod se koná už 8. září.

Neméně oblíbenou akcí je už léta Bodenský triatlon, jehož 8. ročník se opět konal u jezera Boden v Habartově, na pozemcích Sokolovské uhelné. Hlavnímu závodu předcházel triatlon se psy, na který navázal hlavní závod jednotlivců a týmů. Výsledky jsou k dispozici na www.zivesokolovsko.com

Spolek Živé Sokolovsko vznikl v roce 2016. Sdružuje amatérské sportovce a pořádá v okolí Sokolova sportovní a kulturní akce. Patří mezi ně například čtvrt a půlmaraton Okolo Meluzinky, Endurance Nebanice, Adventní běh Sokolov či Krušnohorská padesátka. V současnosti plánují členové spolku další aktivity pro příští rok a z toho důvodu jednají o spolupráci opět i se společností Sokolovská uhelná.