Do nákupů špičkové měřicí techniky společnost v uplynulých letech investovala miliony korun. Pro širokou veřejnost téměř neznámá, přesto jedna z klíčových sekcí Sokolovské uhelné. Tak lze do jedné věty shrnout charakteristiku centrálních laboratoří společnosti ve Vřesové.

Laboratoře primárně sice slouží potřebám výrobních divizí společnosti, ale své služby poskytují také navenek. A to jak firmám, tak občanům. Společným jmenovatelem těchto služeb pak je široký rozsah prováděných měření s využitím špičkové moderní techniky. Vysokou kvalitu těchto služeb pak potvrzují příslušné autorizace i certifikáty.

Spektrum činnosti laboratoří sahá od měření emisí a imisí v ovzduší přes odběr i analýzu vod až k chemickým rozborům kalů, pevných vzorků i paliv, včetně těch alternativních. V nabídce firemních laboratoří navíc najdete také měření hluku nebo koncentrace prachu jako rizikových faktorů pracovního prostředí i některé další doplňkové služby.

Přesnost i rychlost zpracování všech poskytovaných analýz přitom v posledních letech velmi významně vzrostla. Není tak ničím neobvyklým odhalení různých látek v koncentracích, které byly ještě před pár lety pod hranicí měřitelnosti. Významně k tomu přispěly především investice do nejmo­dernějšího dostupného vybavení pro firemní laboratoře, na které Sokolovská uhelná průběžně uvolňuje miliony korun.

Podrobnou specifikaci činnosti laboratoří, poskytovaných služeb i využitelného technického vybavení najdete na internetových stránkách Sokolovské uhelné v sekci Služby.

Laboratoře SU